Bijgewerkt: 19 de april, de 2017

Zelfverzekerd de verkeerde richting op gaan

Twee vrienden van mij vertelden me over hun pijnlijke ervaring tijdens hun eerste reis die zij een paar jaar geleden maakten met behulp van een navigatiesysteem.

Het navigatiesysteem was in die tijd een nieuwigheid. Ze voerden met enthousiasme de naam van de stad in waar zij heen wilden en ze gingen en volgden de instructies op terwijl ze genoten van het uitzicht.

Na ongeveer VIER uur onderweg te zijn, zonder enig teken van de eindbestemming, wat minder dan drie uur zou moeten duren om te bereiken, begonnen ze vermoeden dat er iets mis was. Toen ze bij een benzinestation stopten om hulp te vragen ontdekten ze dat ze de verkeerde kant op reisden. De navigatie was ze naar een andere stad aan het leiden met dezelfde naam, maar in een andere staat… “Je had onze stomme gezichten moeten zien…” vertelden ze me, nu konden ze erom lachen.

Dit kan ook gebeuren in andere gebieden van het leven. Soms gaan mensen zelfverzekerd de verkeerde richting op.

Let daarom aandachtig op wie of wat u aan het volgen bent. De zekerheid dat je het vandaag goed hebt kan morgen al heel snel veranderen in een gevoel van stomheid.

Het is geen schaamte om de verkeerde richting op te gaan wanneer je ontdekt dat je de verkeerde kant op gaat. Het is een schaamte (en een teken van hoogmoed) om de verkeerde kant op te blijven gaan.

Renato Cardoso

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *