Bijgewerkt: 7 de november, de 2017

ZEG GEWOON NEE om nooit te vergeten!Wat er afgelopen zondag op 3 september in het Nieuwe Luxor theater is gebeurd, is bijna niet in woorden te vatten.

Een onvergetelijke 5e editie van het Zeg Gewoon Nee (ZGN) vond plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Maar liefst 1500 stoelen werden gratis beschikbaar gesteld voor jongeren uit verschillende steden uit Nederland. De Jeugdgroep van Oranje (JVO) heeft hier een jaar lang naartoe gewerkt. Het harde werk werd beloond.

Om 15:30 werd het Nieuwe Luxor opengesteld voor kinderen, jongeren en ouderen die uit geheel Nederland zijn afgereisd naar Rotterdam om dit evenement mee te maken. Mensen uit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen en zelfs uit Belgie waren bij het ZGN. De JVO houdt jaarlijks het ZGN evenement, het doel van dit evenement is om jongeren op een energieke en positieve manier bewust te maken dat zij nee kunnen zeggen tegen dingen die slecht voor hen zijn.

De presentatoren en ook broers, Erinel do Rosario en Eddy do Rosario, hielden het publiek in goede stemming. De middag stond vol gepland met verschillende optredens. Naast de geplande talenten die het podium kregen om hun talenten te laten zien, werd er spontaan door de presentatoren in het publiek gezocht naar talenten. Dit leidde tot een mega dance, zang en beatbox battle en de gehele zaal ging los. Hiermee werd ook de nieuwe talentenjacht van de JVO aangekondigd, namelijk: Step up your game, dat in alle JVO vestigingen zal plaatsvinden. Iedere vestiging zal in oktober een talent voordragen in de hoofdvestiging van de JVO in Den Haag, waar de talenten zullen vechten voor de hoofdprijs.

De middag bracht verschillende vibraties door de rap, zang, step, en dans optredens. De spoken word van Glodi Mbwete over het levensverhaal van Fithy Gebremichael bracht de stilte in de zaal. De spoken word over Fithy’s misbruik en zelfmoordpoging deed iedereen slikken. Vervolgens kwam hij zelf zijn verhaal vertellen en hoe hij een omslag in zijn leven heeft kunnen maken, mede door de JVO. 
Ook de dansgroep Diamonds had een belangrijk aandeel voor de energieke sfeer in de zaal. Met hun afrodance stijl lieten zij iedereen swingen.

De JVO coördinator en presentator, Erinel do Rosario, deed iedereen even nadenken toen hij een verhaal uitbeeldde. Waarom alles alleen doen als er een grotere macht is, die jou tot een hoger niveau wil tillen, was de boodschap. Dat is wat bij de JVO gebeurt.
Het ZGN sloot af met de swingende beats van de band en de samenhorigheid in de zaal was direct te op te merken. Allerlei hippe JVO liedjes werden samen met het publiek gezongen. Ook de bezoekers laten weten het naar hun zin te hebben gehad door op alle social media platforms hun selfies en video’s te posten over deze onvergetelijke ZGN editie. Al met al was het een meer dan geslaagd evenement.

Heb jij het ZGN evenement gemist, of was je er wel, maar wil je meer? Mis de JVO Connexion dan niet op zondag om 13u bij een JVO-vestiging bij jou in de buurt!

JVO Connexion – Step Up Your Game
Aanstaande zondag om 13u

Wij zijn te vinden in:
Den Haag – Fruitweg 4 (Hoofdvestiging)
Amsterdam West – Jan Evertsenstraat 18
Amsterdam Oost – Borneostraat 40
Rotterdam – Westersingel 42
Eindhoven – Boschdijk 258
Almere – Grote Markt 27

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *