Bijgewerkt: 6 de januari, de 2015

Wie ben je, wanneer je alleen bent?

Tijdens het lezen van het verhaal van David, was ik aan het nadenken over het feit dat hij een leeuw en een beer met zijn blote handen had gedood, om een van zijn schapen te redden.

Dit liet me nadenken over hoe kleine details ons ware karakter tonen.

Hij was alleen en hoefde dat schaap niet te redden! Ik weet zeker dat zijn vader liever had dat de beer een schaap meenam, dan het risico te lopen dat zijn eigen kind gewond zou raken. Maar waarom riskeerde David zijn eigen leven, ondanks het feit dat hij niemand iets hoefde te bewijzen of een held hoefde te zijn?
Het zijn de kleine details en de dingen die wij doen wanneer we alleen zijn, die tonen wie wij werkelijk zijn.

Ik herinner me dat toen ik in de jongerengroep zat, ik verantwoordelijk was voor de wekelijkse schoonmaak van de toiletten van de kerk. Er was een rooster voor sommige van de jongeren en ik herinner me dat ik alleen op het toilet was. Na de ochtenddienst, en nadat veel mensen er gebruik van hebben gemaakt (je kunt je vast voorstellen hoe dat was, lol), maakte ik schoon alsof de Here Jezus daar zou gaan zitten. Ik maakte het schoon met alcohol en geparfumeerde producten, zelfs als ik wist dat het toilet weer binnen een uur vies zou worden, het maakte mij niets uit. Daar, alleen, was ik dankbaar voor het privilege om God te dienen. Gedurende de week ging ik erheen om schoon te maken, ook al was ik niet ingeroosterd. Stilletjes nam ik wat producten en maakte schoon, niemand wist dat ik daar was. Ik kwam en ging in stilte. Het was alleen God en ik. Ik wilde niet dat iemand mij zag, zodat ze mijn acties konden goedkeuren. Ik wilde God gewoon behagen.
Het was niet de kleine handeling van het schoonmaken van het toilet dat mij zegende, maar het was de toewijding en de vrees die ik aan God presenteerde.

Wie Hem werkelijk willen behagen doen hetzelfde. Ze streven ernaar om Hem te behagen in de kleinste details, in de dingen die niemand ziet of waardeert, maar voor Hem zijn het kleine uitingen van liefde en overgave.

Maar als u vast, zorg dan dat u er verzorgd uitziet. Dan zal niemand merken dat u vast, behalve uw Vader, die in het verborgene is. En die Vader, die ziet wat er in het verborgene gebeurt, zal u belonen (Matteüs 6:17-18 HTB).

Wat doe je, wanneer je alleen bent, om te bewijzen dat je van God houdt?

Sílvia Alvarenga

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *