Bijgewerkt: 1 de april, de 2020

Welke tak ben jij?

God is de Goede olijfboom, Hij is de Wortel. De takken die verbonden zijn met deze Wortel zijn gezegende takken. Zoals een boom met vele takken, bestaat er geen lievelingstak of een tak die gegarandeerd blijft hangen. Zo is dat ook met ons, de volgelingen van de Here.

‘Sommige takken van de goede olijfboom zijn afgebroken. En u, niet-Joden, bent als wilde olijftakken op de goede olijfboom geënt. Nu u tussen de andere takken staat, krijgt u net als zij voedsel uit de wortel. ‘Romeinen 11:17

Dit wil zeggen: het maakt niet uit van waar jij komt, wat jou verleden is of jij nou wel of niet bent opgegroeid in het geloof. Wij allen waren of zijn wilde olijftakken, maar dit is geen blokkade om bij God te horen.

Zoals wij in de vers lezen: zijn wij als wilde olijftakken op de goede olijfboom geënt en net zoals de takken die vanaf de geboorte voedsel krijgen uit de wortel, krijgen wij ’’de wilde olijftakken’’ ook op dezelfde wijze voedsel. God maakt daarin geen onderscheid!

En daarom is het ook belangrijk altijd nederig en dankbaar te zijn dat wij deel mogen uitmaken van de wortel van God!

Sommige takken van de goede olijfboom zijn afgebroken.  

Wat kan ons beschermen om niet afgebroken te worden van de Goede olijfboom?

“…Maar vergeet niet dat zij werden weggebroken, omdat zij niet geloofden. En u staat daar zolang u op Hem vertrouwt. Verbeeld u maar niets. Heb liever ontzag voor God. Als God de oorspronkelijke takken van de boom niet heeft gespaard, zal Hij u zeker niet sparen.“ Romeinen 11:20-21

Zolang wij blijven geloven en vertrouwen op God, blijven wij verbonden met de Wortel.

Als wij een boom of plant willen laten groeien dan geven wij het water. Nou, de wortel van de Goede olijfboom is vol van het Levende water en wij als takken dienen ervoor te zorgen dat wij ervan blijven drinken. Als wij dat niet doen, dan drogen wij uit en uiteindelijk breek jij af van de wortel.

Laten wij er voor zorgen om geënt te zijn en te blijven aan de Goede olijfboom waarvan de Wortel onze God is.

Amen.

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *