Bijgewerkt: 17 de april, de 2020

Waarop ben jij gebouwd?

“ Wie naar Mij luistert en doet wat Ik zeg, is verstandig. Hij lijkt op een man die zijn huis op een rots bouwt. Het kan regenen, er kan een overstroming komen en het kan stormen. Maar het huis blijft staan, want het heeft een goede fundering. Maar wie hoort wat Ik zeg en zich er niets van aantrekt, is dom. Hij lijkt op een man die zijn huis op zand bouwt. Als dat huis te lijden krijgt van regen, overstroming en storm, stort het met veel lawaai in.” Mattheüs 7:24-27

Ondanks dat wij leven in deze wereld kunnen wij nog steeds kiezen of wij onszelf ook bouwen op de wereldse normen en waarden (het zand) of dat wij ons bouwen op Gods normen en waarden (de rots).

De normen en waarden van deze wereld zijn uitspraken die wij vaak horen als jongeren; ‘’je bent nog jong dus geniet’’, ‘’je hoeft niet naar de kerk dat kan later’’, ‘’je hoeft je niet te laten dopen of je te bekeren, dat hoeft pas als je hebt genoten van het leven’’… en nog veel van dit soort uitspraken. Dit laat ons begrijpen hoe de wereld wil dat wij handelen en ons leven bouwen. En de jongeren die niet volgens deze normen en waarden leven worden gezien als ‘’raar’’ of ‘’die hebben geen leven’’.

Wanneer jij op het zand bent gebouwd, op de wereldse normen en waarden, lijkt het erop dat je met beide benen op de grond staat. Maar op het moment dat het gaat regenen en stormen (obstakels die komen) heb jij geen stevige houvast. Het wordt modderig, vies, je zakt door en jij kan er niet op rekenen dat jij zou blijven staan.

Wij kunnen het ook zien als een soort doolhof. Met geluk bereik je het ‘einde’ wat niet echt het einde is en tijdens jouw zoektocht naar het einde kom jij nog blokkades tegen op de weg. Deze blokkades zijn als een erge last waardoor je de neiging krijgt om op te geven.

De normen en waarden van God zijn geen lasten! Het lijkt een last, omdat het leven word gebouwd op de rots en dat is moeilijker. Maar als dit huis op de rots is gebouwd is het klaar om alle moeilijkheden in de wereld te overwinnen ten opzichte van degenen die hun leven bouwen op het zand en die juist door de moeilijkheden verslagen zullen worden. Maar jouw leven bouwen op de rots betekent doen wat God vraagt en niet wat jij wil. En daar komt de grote strijd binnenin de jongeren. Maar geloof mij het is de grote strijd waard!

Wanneer jij jouzelf bouwt op de rots, op Gods normen en waarden, is het een weg die jou laat staan, die niet verandert en het mooiste is dat wanneer die weg eindigt het jou leidt naar het paradijs.

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *