Bijgewerkt: 18 de februari, de 2020

Waarom nu?

Waarom is nu de juiste tijd om te investeren in de Heilige Geest?

Omdat jij op dit moment de wens hebt om de Heilige Geest te ontvangen.
Omdat jij op dit moment verlangt naar een vernieuwing en realiseert dat jij geestelijk wilt groeien.
Daarom is vandaag de dag om jouw alles in te zetten en deze zeven dagen challenge aan te gaan.

“Maar kan ik de Heilige Geest in zeven dagen ontvangen?
Kan ik in zeven dagen geestelijk vernieuwd worden?”
JA, dat kan!

In zeven dagen heeft God de aarde geschapen en ja, dit klinkt waarschijnlijk cliché in de oren van sommigen, maar zoek eens op hoe vaak het getal zeven voorkomt in de Bijbel. Het getal zeven symboliseert volmaaktheid.

Wij lezen in de Bijbel verschillende scenario’s waarin in reeksen van zeven dagen achter elkaar offers worden gedaan voor een doel, zoals toen zeven dagen lang het altaar werd geheiligd (zie Exodus 29:37). En ook over reeksen van zeven dagen waarbij op de zevende dag iets bijzonders plaatsvond, zoals de muren van Jericho die op de zevende dag vielen (zie Hebreeën 11:30).

Zo zal jij, ja jij, in zeven dagen de Heilige Geest ontvangen of Geestelijk vernieuwd worden.

“Toen Mozes de berg opklom, bedekte de wolk de berg. De heerlijkheid van de HEERE bleef op de berg Sinaï rusten, en de wolk bedekte hem zes dagen lang. Op de zevende dag riep Hij Mozes, vanuit het midden van de wolk. De aanblik van de heerlijkheid van de HEERE op de top van de berg was in de ogen van de Israëlieten als een verterend vuur.” (Exodus 24:15-17)

Klim vandaag op de top van de berg, oftewel, presenteer vandaag jouw vasten voor het aangezicht van de Heere door een gebed te doen en jouw doel aan Hem te vertellen voor deze vasten. Doe elke dag extra moeite om Gods aandacht te trekken, door meer in Zijn Woord te lezen en erover na te denken, te bidden en vaker naar de kerk te komen in plaats van social media, films, series etc.. te volgen die jou tot vandaag de dag niet hebben gegeven wat je echt nodig hebt, namelijk: de Heilige Geest.

Gedurende deze reeks van 6 dagen zal Gods Heerlijkheid op jou rusten en op de zevende dag zal jouw kracht als een verterend vuur zijn, vol van de Heilige Geest!

* Tijdens deze vasten zullen we ook dagelijks videoboodschappen plaatsen op univervideo.com om jou te helpen en te steunen gedurende de vasten.

Zo zal het zijn!

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *