Bijgewerkt: 29 de december, de 2016

Toewijding of vervanging?

De Vasten van Daniël is begonnen en dit is een periode waarin wij ons toewijden aan ons geestelijk leven. We onthouden ons van allerlei onnodige informatie, zetten de entertainment even stop en houden ons enkel bezig met het investeren in het belangrijkste… Onze relatie met God.

Een fout die helaas vaak wordt gemaakt tijdens deze periode, is dat men deelneemt aan deze periode, wat heel goed is, maar op een manier die veel frustraties kan veroorzaken.

Waarom?

Je bent misschien niet bezig op Facebook, maar begint de Bijbel app te behandelen als Facebook… constant zoeken naar wat anderen lezen en delen, om het te liken.
De profielfoto dagelijks veranderen… Constant vernieuwen om te kijken of je een nieuwe melding hebt.

Je draait misschien geen hiphop, slow jams, zouk, rock, salsa, bachata, of wat dan ook… Maar je luistert nu 24/7 naar gospel.

Misschien kijk je geen tv meer, maar ben je constant christelijke films aan het bekijken en kom je zelfs zo niet toe aan hetgeen je eigenlijk moet doen.

En de lijst gaat door…

De bovengenoemde dingen zijn niet verkeerd, maar ook hier dient een balans in te bestaan, want anders geef je alsnog niet de juiste tijd en toewijding aan je geestelijk leven, aan God… en zo heeft Hij geen ruimte om in je te werken.
Op deze manier beëindigt de Vasten en heb je niet het resultaat bereikt dat je wilde zien…

De bedoeling is dat we onszelf leegmaken en niet simpelweg vervangen wat er in ons zit…

Het doel van de Vasten van Daniël is om te investeren in jouw relatie met God, wat betekent dat jij dient te praten, maar ook momenten hebt waarop je dient te luisteren… wat niet lukt als je constant bezig bent met fysieke dingen, zelfs al hebben ze een geestelijke boodschap.

Als jij je 100% aan jouw geestelijk leven toewijdt tijdens deze Vasten, dan is het onmogelijk dat jij niet gezegend wordt.

Dus, denk na over de acties die je tot vandaag hebt ondernomen…

Ben jij je aan het toewijden of simpelweg aan het vervangen wat er in je zit?

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *