Bijgewerkt: 7 de juni, de 2018

Vooruitkijken? Jij bepaalt!

“en de Israëlieten zeiden tot hen: Och, dat wij door de hand des Heren in het land Egypte gestorven waren, toen wij bij de vleespotten zaten en volop brood aten; want gij hebt ons in deze woestijn geleid om deze gehele gemeente van honger te doen omkomen.”(Exodus 16:3)

Ok, dus de Israëlieten waren al meer dan 400 jaar slaven geweest in Egypte en werden bevrijd door Mozes. Maar ze begonnen te klagen over het feit dat er geen vlees was om te eten… Wat nog erger was: ze verlangden terug naar Egypte!

Toen ik dit las besefte ik hoe moeilijk het soms is om iets slechts achter je te laten. Puur omdat de uitdaging om iets nieuws te beginnen zo een groot obstakel is in het hoofd van sommigen, wat zeer spijtig is.

Anders zouden er niet zoveel mensen zijn die elke dag gaan naar een baan waar ze geen zin in hebben of zich vast blijven houden aan hun eetpatroon terwijl ze moeten afvallen, laat staan de mensen die terugkeren naar hun ex die ze niet goed heeft behandeld.

Want laten we eerlijk zijn, ook in slechte situaties bestaat er iets goeds. Geen mens is alleen slecht en die baan? Tenminste wordt je betaald. Maar dat is niet waar het om draait.

Lot’s vrouw zag om en werd een zoutpilaar. Ze zat vast. Ze had maar één taak en dat was recht vooruit lopen en kijken. Niet naar wat achter haar lag. Helaas gebeurd dit nog steeds wanneer mensen naar achter kijken of slechte situaties missen. Ze kunnen niet hun 100% geven voor een betere toekomst.

Wanneer we gewend zijn aan iets, goed of slecht, zal het altijd moeilijk zijn om achter te laten. Maar geloof dat er betere dingen wachten op jou. Hoe? Door het gewoon te doen. Het verleden bestaat niet meer, behalve in herinneringen, laat het dus niet te veel invloed op je hebben.

“Denkt niet aan hetgeen vroeger gebeurde en let niet op wat oudtijds is geschied; zie, Ik maak iets nieuws, nu zal het uitspruiten; zult gij er geen acht op slaan?” (Jesaja 19-43:18)

Het klinkt bijna sarcastisch. “Really? Ga je écht verwaarlozen wat ik nu ga doen? Let maar op en zie!” Dat staat er in andere woorden. Ik geloof erin en hoop dus dat ook jij vooruit kijkt net als ik.

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *