Bijgewerkt: 7 de november, de 2017

Stap eruit

Heb jij weleens gekeken naar zo’n programma waarin gewonde dieren worden verzorgd en na een lange tijd weer worden losgelaten in de wildernis?

Of erger, van die dieren die hun leven lang werden gemarteld, ondervoed en opgesloten in te kleine kooien? De daders worden opgepakt, de dieren worden naar een asiel gebracht waar ze wel goed worden verzorgd, maar de tekenen van wat zij hebben moeten doorstaan blijven zichtbaar.

Wanneer de verzorger hem te eten wil geven, of wil aaien reageren ze vaak erg schichtig, trekken zich terug of worden juist heel agressief. En wanneer het dan eenmaal tijd is om vrijgelaten te worden, durven ze hun kooi niet uit.

Maar hoe zit dat? Ik bedoel… Ze zijn eindelijk écht vrij! Ze kunnen eindelijk gaan en staan waar ze willen, maar ze kiezen ervoor om in die kooi te blijven.

Dit komt omdat ze niets anders kennen.

Ze zijn gewend aan de marteling, gewend aan gemene baasjes en gewend aan hun kooi.

Zo zijn wij jongeren vaak ook.

We zijn vaak zo gewend aan de negatieve woorden van anderen, negatieve ervaringen, mislukkingen en onze fouten dat wij niet kunnen zien of geloven dat wij beter kunnen.

In het verstand bestaat niets anders dan slechte cijfers, “onhandelbaar gedrag”, de aandoening die door de vertrouwenspersoon op school werd geconstateerd en hoop is een woord dat hoort bij de reeks verhaaltjes van de gebroeders Grimm… Het lijkt niet te bestaan.

Maar dit alles kan veranderen door simpelweg één ding te veranderen…

JOUW MINDSET!

Wanneer jouw manier van denken verandert en jij naar jezelf begint te kijken als iemand die sterk is en wél kan veranderen, dan ga jij daar ook naar handelen.

Dan zet je een stap buiten die kooi van negativiteit en ontdek jij dat jij iets waardevols hebt.

Vrijheid. Vrijheid die jij kunt gebruiken om te ontwikkelen, om te groeien en om te leren.

Geef jezelf niet op, want wij zullen dat ook nooit doen.

Stap uit je kooi en join de JVO!

Als jij meer wil weten over dit thema, mis dan de JVO Connexxion niet, elke zondag om 13u.

Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt.

 

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *