Bijgewerkt: 18 de juli, de 2018

Hoe kijk jij?

 

xFundo-do-Site.jpg.pagespeed.ic.4H61ls0SpSEr wordt nu al iets langer dan een jaar gebouwd, verbouwd, gerestaureerd enz. bij mij in de buurt, waardoor het openbaar vervoer wordt omgeleid tot het project wordt opgeleverd. Dit betekent dat ik nu al langer dan een jaar, bijna elke dag een omweg maak om naar de kerk te gaan.

De laatste paar weken was ik echt aan het klagen, omdat het mij gewoon te lang duurde… (Het wordt als alles naar behoren verloopt in juli opgeleverd).

Een bekende van mij vond het juist snel gaan (vanwege haar werk heeft zij meer kennis over het hele proces). Maar nou brak m’n klomp toen ze zei dat het haar niet zou verbazen als het zelfs eerder opgeleverd zou worden!

De dagen daarna liep ik weer langs het terrein en ik begon na te denken…

Hoe kan het dat ik klaag omdat ik het veel te lang vind duren en dat deze bekende, die dezelfde route ook dagelijks neemt, het zo vlot vindt gaan?

Zij kent het proces. Zij begrijpt wat er allemaal bij zo’n project komt kijken en hoelang dat dus ongeveer kan duren en heeft zich daarop ingesteld. Zij begreep wat ze kon verwachten en kon er dus op een andere manier naar kijken.

Ik heb geen flauw benul van het proces en heb daarom het idee dat die mensen niet eens doorwerken…

En is dit niet waar wij vaak ook last van hebben in het geloof?

We denken vaak dat God niet eens naar ons omkijkt omdat wij geen beweging zien in wat wij willen bereiken… Hetzij een bepaalde zegen op school, op het werk, thuis, in onszelf of zelfs de doop met de Heilige Geest.

Maar denk eventjes mee…

Waarom zijn er jongeren die hun geloof gebruiken en wel kunnen volharden en hun doel bereiken en zijn er jongeren die hetzelfde horen, hetzelfde beginnen te doen, maar opgeven?

Zij begrijpen niet dat het een proces is en/of hoe deze in z’n werk gaat, dus verwachten zij de resultaten op momenten die zij geschikt vinden… Maar zo werkt het niet.

Wanneer je al weet hoe iets werkt, weet je wat je kunt verwachten en stel je jezelf al in op het feit dat bepaalde dingen tijd kosten, of bepaalde dingen kunnen gebeuren… bepaalde gedachtes of twijfels die kunnen komen, gevoelens die het tegenovergestelde zullen zeggen van jouw geloof, enz.

Voor degenen die het proces nog niet kennen, of een opfrissertje nodig hebben, zijn hier wat tips:

– Als jij een doel hebt, onderzoek dan hoe je dit kunt bereiken.
Praat met één van de leiders van jouw JvO. Zij leggen je het proces met plezier uit en helpen je er zelfs met nog meer plezier doorheen.

Door dit te doen zul je jouw proces misschien niet versnellen, maar je zult er in elk geval op een hele andere manier naar kijken!

– Verlies de zekerheid niet dat God jou aan het horen en zien is. Het feit dat jij niets met het blote oog kan zien betekent niet dat Hij niet bezig is met jou en/of jouw situatie.

Hij is daar, Hij is bezig! En op het juiste moment zul jij de resultaten zien, als jij doorzet, jouw doel niet loslaat en God niet loslaat. Hij blijft bezig, wanneer jij ook bezig blijft.

Indien wij echter hopen op hetgeen wij niet zien, verwachten wij het met volharding (Romeinen 8:25).

Geef dus niet op!

#JijBentSterk #JvO

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *