Bijgewerkt: 18 de juli, de 2018

Deel 3 – Hoe een Dienaar Van God te zijn?

De liefde van God praktiseren

“Zij is niet afgunstig”: Afgunstig betekent jaloers. Ik geloof dat we allemaal wel eens jaloers zijn geweest, maar in hoeverre heb jij je laten domineren door jaloezie? In de ogen van God zijn we, wanneer we jaloers zijn, de liefde niet aan het praktiseren.

Als we het hebben over jaloezie, is dit niet altijd het extreemste geval. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken, hetzij negatief of positief. Deze week ga jij jouw gedrag observeren met betrekking tot jouw reacties, wanneer een vriend/vriendin/collega/familielid, etc. iets ontvangt of iets behaald dat jij misschien nog niet hebt. Leer jezelf om altijd een bemoedigende persoon te zijn. Heeft de persoon iets eerder behaald dan jij? Wees blij en onthoudt “Mijn zegen komt ook!” (Tenzij je niet bereid bent om je handen vies te maken 😉)

Het kan trouwens erg lelijk zijn als je ook nog eens met gezichtsuitdrukkingen laat zien dat je het een ander niet gunt… laat het niet zo ver komen.

Om het nog uitdagender voor jou te maken, heb ik een opdracht voor jou: Wanneer je bemerkt dat jouw gedachtes negatief zijn, confronteer ze hardop met iets positiefs. Geloof me, het helpt! Bijvoorbeeld: In jouw gedachten komt: “Wow, komt zij weer.. wat wilt ze van mij?” Hoe reageer jij? Alles heeft een rede. Ik kan uit elke situatie een les halen dat mij zal helpen.

Vergeet niet: Als je zwak ben, ben je sterk, omdat je dan de gelegenheid krijgt om de negativiteit te overwinnen. Op deze manier zal je het verslaan en in staat kunnen zijn om te doen wat Hij zegt, om Zijn liefde te praktiseren.

Zie je al voor je dat God zo is? Absoluut niet! Wie zijn wij dan om zo iets slechts in onze karakter toe te laten? Laten we eraan werken.

Dit wordt een uitdaging, maar jij kan dit!

#WeesSterk #JijbentSterk #DeeldeLiefde #JvO

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *