Bijgewerkt: 15 de februari, de 2017

“Ik werk eraan” ziekte

JVO7Heb je ooit met iemand gesproken die “alles weet”, maar nooit resultaten bij hun kennis voegt? Die vriend die altijd vragen beantwoordt en het soms aan anderen uitlegt, maar zelf het laagste cijfer krijgt? Dan denk je bij jezelf: ‘awkward!’.

Nou, laten we eens naar onszelf kijken. Soms zeggen we tegen onszelf ‘Ik moet hiermee stoppen, ik moet hier- of daaraan werken, als ik dit of dat zou beginnen te doen zou mijn familie of relatie beter zijn’, en toch doen we niets, maar klagen we wel over de staat van onze familie of onze relaties.

Dit is een groot symptoom van de “Ik werk eraan” ziekte, waar we deze cruciale dingen plaatsen op een lijst van “Ik werk eraan”, in plaats van werkelijk iets doen om het te veranderen. We laten de lijst dan aan een kant en voelen ons goed vanwege het feit dat het ligt op een stapel van dingen waar we aan moeten werken.

Nou, hier komt de REALITY CHECK! De meeste van deze dingen waar we aan moeten werken dienen gelijk te worden gedaan en er dient constant aan gewerkt te worden. Als de volgende gedachte tot ons komt: ‘wacht, het is niet zo erg of, het zijn alleen kleine dingen – bijvoorbeeld – Ik ben soms chagrijnig enz.’, zullen wij niet inzien dat onze chagrijnige houding onze negativiteit automatisch overdraagt aan anderen, en zo een slechte omgeving om ons heen creëert. Deze omgeving kan zelfs leiden tot spanning en woordenwisselingen.

Wat is de REMEDIE? Nou, we dienen simpelweg te zoeken naar manieren om onszelf te verbeteren om te veranderen en op een positieve manier te bouwen aan die situatie thuis of met onze relaties.

Erger dan deze “ziekte” hebben in het dagelijks leven, is deze “ziekte” op de vrije loop laten in jouw geestelijk leven.

Wanneer wij sommige jongeren de vraag stellen waarom zij de Heilige Geest nog niet hebben ontvangen is het antwoord vaak: “Ik werk eraan, ik werk aan mezelf” of “Ik ben ermee bezig”.

Ermee bezig zijn is goed, maar op welke manier ben je dit aan het doen? Ligt de doop met de Heilige Geest op de stapel met dingen waar je “aan werkt”? Of ben je echt intensief en constant aan het handelen, jezelf aan het verbeteren en aan het uitzoeken wat God van jou wil?

De volgende stap is direct handelen! De doop met de Heilige Geest hangt van jouw handelingen af en van de manier waarop jij “eraan werkt”.

Wees consequent, wees vastbesloten en als je ziet dat er iets is dat je dient te veranderen voor het welzijn van jouw ziel… Vergeet en verbrand die stapel met dingen waar je aan werkt en begin direct met veranderen!

Alleen zo boek je resultaten.

In geloof! #21Dagen

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *