Bijgewerkt: 12 de april, de 2017

Ik heb de juiste keuze gemaakt

Ik was heel agressief en wilde altijd ruzie maken met mensen zodat ik stoer leek. Ik wilde goed genoeg zijn voor mijn vriendengroep, daarom werd ik ook opstandig thuis. Wanneer ik bijvoorbeeld niet naar buiten mocht, begon ik gelijk een discussie met mijn ouders. Daarnaast ging het ook slecht op school. Ik was heel druk, maar zonder balans, een prater en soms ook niet stil te krijgen.

Sinds mijn 7e ging in vaak met mijn moeder naar de UKGR , dus ik kende de verschillende groepen daar al. Toen ik 14 was besloot ik om lid te worden van de JVO, omdat ik daarvoor al zag hoe gezellig het was en nu nog steeds is. Ik begon het met de JVO leuker te hebben dan de vrienden waar ik mee naar buiten ging.

In de JVO leerde ik wat ware vriendschap is, ik leerde vrienden kennen die je echt groot willen zien worden. Dat liet mij ook inzien dat de vriendengroep die ik had geen goede invloed op mij had. Het duurde een paar maanden om goed afstand te nemen, omdat het natuurlijk niet in één keer gaat. Het was moeilijk voor mij omdat dat was waar ik van hield. Ik hield ervan om naar buiten te gaan omdat ik wilde opvallen. Ik wilde niet “de saaie persoon” zijn.

Maar na verloop van tijd merkte ik dat ik ben gestopt met naar buiten gaan (rondhangen). Ik heb geen slecht taalgebruik meer, ik heb meer tijd voor school en het geloof. Ik ben ook vaak met de JVO als we evenementen hebben en ik merk ook echt verandering in mijzelf. Op school gaat het goed, ik let beter op in de lessen en ik ben rustiger.
Door deze resultaten weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 

Manisha Sitaram

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *