Bijgewerkt: 9 de augustus, de 2017

Het is tijd voor vakantie!

Het is bijna tijd om op die welverdiende vakantie te gaan die je maanden geleden hebt geboekt. Nu komt na het betalen van je ticket enz. het belangrijkste deel: inpakken!
Dit moet uitgestippeld worden van de afmetingen van de koffer tot het aantal ml douchegel die je mag meenemen. Er zijn per vliegmaatschappij namelijk regels aan verbonden.

Het is belangrijk om rekening te houden met het klimaat van je bestemming, eventuele regels van de plaats enz. Zoek dat op.
Ok, nu je dit allemaal weet kun je beginnen met inpakken.

Je pakt die ene broek die zo lekker zit, ongeacht het weer. Die mooie schoenen, want je moet op vakantie shinen toch? Die mooie foto’s maken voor Insta en Facebook, je moet er goed uitzien tijdens ‘t Snappen.

Dan die ene trui, want het kan ineens omslaan en kouder worden, nietwaar? Top! Dat zit erin…
Maar je mag natuurlijk je favoriete onesie niet vergeten, en die pantoffels, je badslippers, badkleding, onderkleding, extra shirts en broeken, want met het warme weer kleed je natuurlijk een paar keer per dag om, en……

Tja… Nou moet die koffer dicht.

Ok, mooi. Na op de koffer te hebben gezeten, gesprongen en ertegen te hebben geschreeuwd is ie eindelijk dicht.

De koffer is eigenlijk best zwaar, maar zonder te wegen ga je ervan uit dat het toch goedgekeurd zal worden…. Ik bedoel hé, als het toch in de koffer past en je het nog kan dragen, dan moet het goed zijn.

Je ouders of je vrienden waarmee je op vakantie gaat raden je aan om er toch wat kleding uit te halen, want het kan je uiteindelijk veel kosten.

Jouw eerste gedachte: “MAAR WAT HAAL IK ER DAN UIT? NEE, HET IS GOED ZO. IK WEET WAT IK DOE!”.

Nadat het bijna op een discussie uitliep laten ze je met rust.

Bij het inchecken van de bagage krijgen je ouders en vrienden gelijk, want je koffer is veel te zwaar en je moet extra bijbetalen. Je wist alles beter en had geen hulp nodig, dus er is ook niemand in de buurt die de extra kleding terug naar huis kan brengen. Je enige keus is dus: BETALEN. Bye Bye, Zwaai Zwaai, Dag zakgeld.

Vaak, wanneer we niet willen luisteren en alles beter denken te weten, overkomt dit ons ook. Niet alleen op dit soort momenten met simpele dingen als een koffer inpakken volgens de regels van de vliegmaatschappij, maar ook in situaties die een groot probleem kunnen vormen.

Bijvoorbeeld wanneer jij niet wil luisteren of geen nee kan zeggen tegen een verkeerd voorstel.
Wanneer je geen nee durft te zeggen tegen die jongen die meer wil dan jij.
Wanneer je geen nee durft te zeggen tegen die “vrienden” die je opzij zetten als je die telefoon niet voor ze steelt.

En de lijst gaat door…

Op het moment lijkt het alsof je wint. Misschien win je tijdelijk het gevoel dat je geliefd bent, misschien win je voor het moment wat respect binnen de groep… Maar dit is tijdelijk, want elke beslissing die je neemt, voegt toe aan jouw bagage. En vroeg of laat zal je omgeroepen worden om naar de gate te gaan en te boarden, maar je zal eerst langs de check-in balie moeten. En als jij de kracht niet had om nee te zeggen tegen al die extra bagage, dan zul je flink moeten BETALEN.

Leer nee zeggen.

ZEG GEWOON NEE
3 SEPTEMBER 2017
LUXOR THEATER ROTTERDAM
Bestel hier jouw gratis kaartje

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *