Bijgewerkt: 24 de mei, de 2019

Het doeleinde van onze talenten

Heb ik überhaupt talent(en)?

Waarom heb ik dit talent? Ik kan er toch niks mee doen.
Waarom heb ik per se dit talent en niet een andere?
Ik heb dit zelf nooit geleerd ofzo, maar waarvan heb ik dit talent dan?

Misschien zijn één van deze vragen de eerste als je de titel van deze boodschap leest.
Maar schaam je niet, want dit zijn een paar van de velen vragen waarmee jongeren vaak zitten.

But let’s get straight to the point of this!

Er is een gelijkenis geschreven in Matheus 25:14-30 die ons direct antwoord geeft op deze vragen en twijfels.
In deze gelijkenis leren wij dat God ons niet zomaar talenten heeft gegeven. Hij gaf ons talenten met een bedoeling, doel, visie en verwachting.

In de gelijkenis hadden twee dienaren talenten gekregen van een man die heel ver ging reizen. Voordat hij vertrok heeft hij allebei de dienaren hun eigen talenten gegeven. De ene had er vijf en de ander had er twee gekregen. Dezelfde dienaren hadden hun talenten vermenigvuldigd. De ene met vijf talenten had vijf erbij gedaan en de ander met twee talenten heeft twee erbij gedaan. Dus wat wij zien hier is…… beide dienaren hadden goed gezorgd voor de talenten die hun gegeven werden. De talenten die ze hadden gekregen hadden ze allebei ontwikkeld en zelfs verdubbeld.

Maar jij vraagt nu: “Wat betekent dit dan voor mij?”

Deze gelijkenis toont dat wij allemaal het talent hebben (of de talenten) die wij kunnen vermenigvuldigen. Misschien verschillen de kwantiteit en misschien zelfs kwaliteit van onze talenten.

Maar ongeacht de verschillen hebben we allemaal de capaciteit om onze talenten te vermenigvuldigen. Wij zijn degene die ervoor kunnen zorgen dat wat wij hebben gekregen, meer wordt.

Zoals geschreven staat:

“Als Gods medewerkers dringen wij erop aan dat u de genade die God u gegeven heeft, niet naast u zult neerleggen.” (2 Korinthiërs 6:1)

God gaf je jouw talent, zodat je met Hem kunt samenwerken, het kunt bewaren en vermenigvuldigen in andere talenten. Dit allemaal wilt Hij doen om uiteindelijk door jou anderen te helpen en zielen te redden.

Elk talent wat je hebt of ontwikkelt is een extra mogelijkheid om zielen te winnen. Kortom, hoe meer talent, hoe meer zielen je kunt winnen.

Geweldig toch?

Dus…… Nu dat je het doel van jouw talent(en) begrijpt wat ga je ermee doen?

Jij beslist!

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *