Bijgewerkt: 8 de april, de 2020

Geestelijke quarantaine

Wanneer wij kijken naar de betekenis van een quarantaine dan begrijpen wij hieruit dat het een periode is van afzondering om een verspreiding van een besmetting van ziekten voor de mensheid te voorkomen. Tijdens deze afzondering blijft de persoon afgezonderd van een bepaalde groep mensen of zelfs van de maatschappij zijn geheel. Dus wij zouden kunnen zeggen dat een quarantaine simpelweg ’’afzondering’’ betekent.

En wanneer wij denken aan afzondering denken wij normaal gesproken aan iemand die helemaal alleen is, niemand die erbij kan komen dus eigenlijk aan eenzaamheid.

Wist jij dat er in het geloof ook een geestelijke ’’quarantaine’’ bestaat?

Wat betekent de afzondering van alles en een ieder om bewust alleen te zijn om je beter te kunnen focussen op hetgeen dat God wil?

De huidige quarantaine waarin wij zijn hebben wij niet zelf gekozen maar goed, we kunnen erover klagen of er het beste van maken!

Wist je dat een quarantaine niet perse negatief hoeft te zijn? Ik ga je een aantal voorbeelden geven:

Hoe vaak ging Jezus Zichzelf bewust afzonderen van alles en allen om alleen met de Vader te zijn zodat Hij Zijn gemeenschap met Hem kon versterken?; 

Denk aan die momenten dat Hij naar de olijfberg ging om met God te praten. En Hij kwam altijd sterker terug! Dit afzonderen dat Jezus deed was om beter te worden en niet slechter! Zie de verzen in (Joh. 7:53, Joh. 8:1, Luc. 22:41 Mat. 14:13, Mat. 4:1);

Abraham moest door God afgezonderd worden uit de tent om de visie van God te begrijpen (Gen. 15:5). Dat God uit hem een grote natie zou laten voortkomen;

Gideon was in opstand omdat hij God niet in zijn leven zag en toen hij zich afzonderde door te gaan werken en er niemand was, kwam daar de engel die zei; God is met u gij dappere held (Rich. 6:11) en hij begreep dat God wel met hen was.

Iedereen die zichzelf afzonderde, of door God zelf werd afgezonderd, dat betekent; in een geestelijke quarantaine werd gezet, kwam er glorieus uit!

De Here Jezus zocht zelf de afzondering op om Zijn gemeenschap met God te versterken. Abraham moest door God afgezonderd worden om de plannen van God te begrijpen en te zien hoe groot God hem zou maken. Gideon zonderde zich onbewust af en leerde dat God met hem was.

Wat wil God aan jou laten zien in deze quarantaine? Wij zijn er allemaal verplicht in, maar een ding is zeker en dat is dat God iets groots wil doen door jou dat Hij misschien niet aan je zou kunnen laten zien zonder deze periode van afzondering. Misschien ben je goed met God zoals de Here Jezus en is deze quarantaine om je gemeenschap te versterken en je te verdiepen, misschien ben je een Abraham, iemand van God maar je begrijpt nog niet wat God wil doen door jou, of ben je een Gideon die vaak zegt; waar is God, ik ga naar de kerk maar wie is deze God, is Hij met mij?

Wil Hij met mij zijn en mij ook zegenen zoals Hij deed met anderen…

God gaat iets groots doen in deze periode van afzondering… maak er een ’’geestelijke quarantaine’’ van!!! 

Amen 

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *