Bijgewerkt: 25 de maart, de 2020

Extra tijd… Wat nu??

Zoals je al is opgevallen zijn er, in deze laatste dagen, meer mensen tegelijkertijd thuis dan ooit! Dit betekent dat er meer tijd is om samen met familie te zijn, meer tijd hebt om te studeren of te investeren in de vakken waar je moeite mee hebt en je daarin verbeteren. Misschien ben je zelfs aan het investeren in jouw gezondheid. Kortom; er is meer tijd om te besteden aan dingen die je normaal gesproken misschien niet doet.

Maar dit betekent natuurlijk niet dat deze extra tijd automatisch goed gebruikt wordt of gebruikt wordt voor wat nuttig is.

Dus ik wil met jullie praten over onze tijdsbesteding!

Niemand heeft voor deze situatie gekozen, maar wij hebben hier niet veel over te zeggen. Wat wij wel beslissen is wat we doen met deze ’’extra’’ tijd die wij hebben. Zodra wij onze tijd niet invullen met wat nuttig is en met iets dat ons vooruit helpt, dan gaan wij het automatisch onze tijd verspillen. Dit zal ons alleen maar achteruit brengen.

Ik kan mijn tijd gebruiken om meer te investeren in dat vak waar ik moeite mee heb of ik kan gaan gamen de hele dag. Ik kan investeren in mijn gezondheid of in een talent dat ik heb of ik verspil al mijn tijd om de hele dag tv te gaan kijken. Ik kan meer tijd doorbrengen met mijn familieleden of mij opsluiten in mijn kamer en mijn tijd besteden aan series, films en internet.. 

Ik kan mijn tijd nu gebruiken om meer de Bijbel te lezen, te bidden en de Heilige Geest te zoeken. Meer van mijn tijd gebruiken om mijn gedachten te verbinden met de gedachten van God, zodat ik weet wat ik moet doen of moet veranderen aan mijzelf..

Dus, de vraag is: waar ga jij jouw tijd voor gebruiken? De meeste zijn nu in bezorgdheid aan het leven en leven dag na dag denkende hoe ze uit deze crisis gaan komen. En jij? Ga jij deze ’’extra’’ tijd gebruiken om beter te worden, overwinningen te bereiken, te groeien en beter uit deze situatie komen dan ooit? Het hangt af van hetgeen waarin jij jouw tijd gaat besteden.

Het Woord van God zegt:

“Alles mag, zegt u. Maar niet alles is zinvol. Zeker, alles mag, maar niet alles is opbouwend.” (1 Kor. 10:23)

Dat God jullie zegent jongeren!

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *