Bijgewerkt: 11 de januari, de 2017

Een recept voor succes

book-2-480x320Een belangrijke factor dat bijdraagt aan het succes van een persoon is orde. Ordenen kan worden gedefinieerd als “in volgorde of volgens een ander systeem rangschikken”. Het is een manier van plannen hoe je iets zult bereiken. Als wij niet geordend zijn kan het lijken alsof we doelloos, zonder resultaat, dingen doen. En we hebben zo vaak geen succes.

Dus, op deze manier kun je geordend zijn:

1. Maak to-do lijstjes: Door iedere dag to-do lijstjes te maken is de kans groter dat je geen belangrijke dingen vergeet. Het voorkomt ook dat je dingen op het laatste moment doet. Je hoeft niet tientallen taken op te schrijven, omdat je die waarschijnlijk ook niet afgerond krijgt. Schrijf in plaats daarvan, de drie belangrijkste taken van de dag op.

2. Maak een lijst met doelen: Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren om geordend te zijn. Als je geen doelen hebt in je leven, waar werk je dan naartoe? Je dient voor elk gebied van je leven een doel te hebben, ongeacht hoe klein het is. Bijvoorbeeld, als je nog studeert, dan kan jouw doel zijn om een 10 te halen voor jouw Natuurkunde examen. Door dit op te schrijven concentreer je je hier specifiek op en werk je daar naartoe. Dit hoeft niet alleen zo te zijn wat jouw werk of studie betreft. Je kunt bijvoorbeeld ook het doel stellen om voor het eind van het jaar een instrument te kunnen bespelen. Door doelen te stellen geef je jouw leven een doel en zul je veel meer vervullen.

3. Vul een kalender in/neem een goede agenda: Een kalender of een planner nemen kan tegenwoordig niet makkelijker. Je kunt er een kopen of downloaden op je telefoon (vaak nog gratis ook!). Door de week/maand/het jaar op een overzichtelijke manier voor je te hebben kun je belangrijke gebeurtenissen en data noteren. Door met regelmaat een kalender of planner te gebruiken geef je jezelf de kans om vooruit te plannen, wat zal leiden tot minder dingen die je op het laatste moment doet, en zo dus ook tot minder stress.

Door deze drie dingen te doen ben je op weg om meer geordend te zijn en kun je er zeker van zijn dat je een verschil gaat zien in je dagelijkse routine. Nou, hier is een laatste tip: Zorg ervoor dat je je aan deze nieuwe gewoontes houdt. Neem geen planner en een to-do lijst zonder ook werkelijk iets te doen. Er zal niets veranderen en je planner zal alleen stof opvangen in je kamer.

Probeer deze drie dingen nog en laat ons hieronder weten hoe jouw ervaring was met het worden van een geordender persoon.

Bron: http://www.woorden.org/woord/ordenen

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *