Bijgewerkt: 24 de mei, de 2019

Don’t follow the crowd

Ik ga gelijk met de deur in huis vallen; je bent een meeloper als je de anderen volgt en geen eigen mening durft te hebben. STOP niet met lezen en voel je niet beledigd, want deze tekst gaat je juist helpen! Bedankt voor je AANDACHT.

Meelopers zijn vaak bang om zelf een slachtoffer te worden. Het kan ook zijn dat ze “stoer” gedrag interessant vinden en denken daardoor populair te worden. Of ze doen mee om hun vrienden of vriendinnen te behouden. Maar de vraag is; wat heeft dit alles je tot nu toe opgeleverd? En waar waren deze zogenaamde vrienden toen je ze nodig had?

“Rijke mensen hebben veel vrienden. Maar als ze arm worden, laten hun vrienden hen in de steek.” (Spreuken 19:4)

Wij zien in de bijbel dat God juist met de minderheid de strijden overwon. Denk aan het verhaal van Abraham, Gideon, David enzovoorts. Dus… stop te denken dat de meerderheid altijd gelijk heeft. God kan JOU gebruiken om de meerderheid op een POSITIEVE manier te beïnvloeden.

Wees daarom selectief in het kiezen van vrienden! Begin met mensen om te gaan die het beste uit jou halen. Mensen die je stimuleren en motiveren om naar voren te gaan. Mensen die “voor grotendeels” dezelfde doelen en visie hebben. En boven alles: INVESTEER IN JOUW GEMEENSCHAP MET GOD. Wees simpel en wees altijd jezelf. God gelooft in jou.

“Een man die vrienden heeft, kan het slecht vergaan, maar soms is er een echte vriend die meer toegewijd is dan een broer.” (Spreuken 18:24)

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *