Bijgewerkt: 1 de oktober, de 2019

DE GROOTSTE STRIJD: DIE TEGEN JEZELF!

  • topo
We leven in een tijd waarin het haast ondenkbaar is dat je geen smartphone hebt,
van de laatste nieuwsfeitjes (over wereldsterren) en muziekalbums op de hoogte bent (ZEKER ALS JONGERE!). Je wordt wakker en het eerste wat je doet: het laatste voetbalnieuws kijken, minutenlang door je Social Media timelines gaan, met je vriend(in) appen en ga zo maar door.

Maar wat nou als we eens de strijd aangaan, maar niet zomaar eentje… DE GROOTSTE STRIJD namelijk: DIE TEGEN JEZELF. Vanaf vandaag (wanneer je dit ook leest) tot en met zondag 13 oktober laat je deze nieuwsfeitjes, entertainment, inhoudloze gesprekjes enzovoorts los en ga je je meer focussen op de echt belangrijke dingen.
‘’Welke dingen dan?’’ hoor ik je al denken.
Nou wat dacht je van je familie wat meer aandacht geven, je kamer wat meer aandacht geven, je studies meer aandacht geven en het allerbelangrijkste…: JE GELOOF MEER AANDACHT GEVEN. De tijd waarop je normaal toffe tunes aan het luisteren zou zijn, die ‘’hete’’ Netflix-serie aan het kijken zou zijn, die spannende Champions League-wedstrijd zou kijken ruil je tot en met 13 oktober in om meer aandacht te geven aan het bovengenoemde.

“Dus mag ik helemaal niet meer op Social Media zitten, TV-kijken, muziek luisteren enzovoorts?”

Tuurlijk mag dat wel, uiteindelijk ben jij degene die ten eerste bepaalt of je wel of niet meedoet. Alleen als je uiteindelijk besluit mee te doen, dan laten we al het ONNODIGE achterwege. Je kan dus wel op Social Media zitten, maar wat doe je daarop? Foto’s en filmpjes van artiesten en/of vrienden bekijken of een krachtige boodschap van geloof lezen? Kies je om op Netflix die langverwachte serie te kijken (met foute scènes) erin of kijk je een inspirerende Christelijke film? Luister je dat album van die artiest waarvan je weet dat hij in de meeste van zijn liedjes scheldt of kies je er deze keer voor om een toffe (afro) gospel-tune te luisteren met een sterke boodschap daarin?

“Pff en dit alles tot en met 13 oktober? Gaat me echt niet lukken man…”.

Als je dit denkt dan probeer het 1 dag… (24 uurtjes maar) en kijk wat het met je doet? Is je ervaring ermee positief plak je er een dag aan vast en zo ga je door. Voor je het weet is het al 13 oktober (want laten we eerlijk zijn… de tijd vliegt voorbij toch of niet? 2019 is al bijna voorbij!!!).

‘’Ik denk dat ik dat ik dit laatste wel kan doen..’’

Probeer het en geloof me dat je er zeker geen spijt van zal krijgen! Dit heeft niks met fysieke kracht te maken maar het zit allemaal tussen de oren 😉 .

Dus: Durf jij DE GROOTSTE STRIJD AAN TE GAAN NAMELIJK: DIE TEGEN JEZELF?! LETSGO!!!!!

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *