Bijgewerkt: 24 de mei, de 2019

Bekleed jij je met jouw taak?

Jongeren! Met deze boodschap willen wij jou alert maken voor de realiteit van nu.

Wat voor kracht ben jij aan het tonen?
• Kracht in je studies?
• Kracht in de plezieren van buiten?
• Kracht op Social Media?
Jij weet het wel!

Maar nu heb ik een vraag: ben jij ook kracht aan het zetten in het redden van jongeren die de hoop voor het leven hebben opgegeven? Jij die weet dat er hoop bestaat en dat wij gelukkig kunnen zijn. Met de tijd wordt men egoïstischer en vergeten ze het leed van de ander.

De afgelopen weken hebben we vaak gesproken over kracht, moed en delen wat je ontvangt. Heel sterk toch? Maar wat ben jij aan het doen? Ben je dit in praktijk aan het zetten of was het alleen maar voor even? Misschien ben jij iemand die de Geest van God ontving, en daarna niets meer deed in het voordeel van anderen. Sta op! Zit niet stil! En voor jij die misschien denkt: ik kan het niet, ik heb geen kracht om met anderen te praten, of om op iemand af te stappen, tegen jou wil ik zeggen: laat je niet wijsmaken dat je niet sterk bent.

Het Woord van God zegt namelijk:

“Wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken…” (Psalm 31:25)

Met andere woorden: WACHT NIET OP IEMAND ANDERS OM ACTIES TE ONDERNEMEN OM JONGEREN HOOP TE BIEDEN.Ga en doe! Dan zal God jou gaandeweg sterk maken. Sterk he?

Jongeren, we leven in moeilijke tijden en er is geen tijd te verliezen. Terwijl jij dingen voor jezelf aan het doen bent, is er iemand daarbuiten die depressief is, aan zelfmoord denkt en een eind aan zijn leven wil maken, weet je waarom? Het Woord zegt dit:

“…Het uitblazen van de ziel is hun enige hoop” (Job 11:20)

Dit is de illusie waar velen in leven en misschien waar jij vroeger ook in geleefd hebt. Hou je geluk niet voor jezelf! Ga en deel dit met de jongeren in jouw klas, op het werk, buiten. Terwijl jij bezig bent met jezelf, bewust zijnde dat anderen lijden, is er een jongen of meisje al begonnen met het uitblazen van de ziel. Wat als jij op tijd kan zijn om hem/haar nog te redden? Wees bezig met het redden van zielen en niet met de glans van deze wereld!

Maar vergeet niet: Red boven alles je eigen ziel. En ten tweede: Red andere!

Met volle kracht.

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *