Bijgewerkt: 24 de november, de 2017

Stop even!

Zoals je waarschijnlijk al in het vorige deel hebt gelezen, maken we allemaal fouten. De een wat grotere dan de ander, maar fouten blijven fouten.

Zoals beloofd zouden we je bewijzen dat er een oplossing bestaat. We gaan de Bijbel er even bij betrekken. “De Bijbel? Wat heeft dat nou weer te maken met mijn situatie?” ALLES! Lees ff mee…

Als je Jakobs verhaal leest in Genesis (eerste boek van de Bijbel), zul je zien dat hij altijd vluchtte voor zijn problemen. Hij loste het nooit echt op. Eén ding dat we niet kunnen vergeten is dat hij bereid was om alles te doen voor wat hij wilde. Maar we komen later nog terug op zijn vastberadenheid. 😉

Hoe zit het dan met die nacht?

Nou komt dus die grote vraag.. Hoe veranderde de situatie van Jakob toen hij op die zekere nacht even stopte?

Nou, ik geloof dat we allemaal zo’n moment hebben gehad waarbij we alles zat waren, onze keuzes, situaties, van de leugentjes hier en daar, je toekomst die maar niet gerealiseerd wordt… Ik denk dat jouw situatie zich al afspeelt in jouw gedachtes nu je dit zo leest.

Wanneer we even stoppen met alles wat we aan het doen zijn, dan hebben we een moment voor onszelf. Dit zijn de momenten wanneer we alleen op de bank zitten, of zelfs als je alleen thuis bent en je even niks hoeft te doen..

En daar zit het ’m juist.. “Even niets doen”.
Wat doe jij met dat moment? Ga je tv kijken? Bellen? Scrollen op Facebook? Snappen?

Ooit eens eraan gedacht om tijdens dat momentje een persoonlijk gesprek met jezelf te hebben? Om even te kijken hoe jij je nou echt voelt en of je wel tevreden bent met jouw manier van leven.. Jij weet wat je echt wilt..Wat dus ook betekent dat “JIJ” degene bent die ervoor kiest om de slechte gewoontes en keuzes te veranderen naar het positieve.. En dit is wat Jakob deed..

Voordat Jakob de totale transformatie ontving moest hij eerst toegeven dat hij fout zat.. Wat niet makkelijk is om te doen, maar wel noodzakelijk. Wees eerlijk en geef toe dat jouw keuzes niet al te best geweest zijn.
Tijdens die nacht heeft hij toegegeven dat hij fout zat. Hij vocht met oprechtheid om te krijgen wat hij wilde. Hij gaf niet op. Hij was een strijder.

Eerlijk zijn is een van de moeilijkste dingen om te doen wanneer je iets fout hebt gedaan. Maar deze beslissing is de sleutel tot een nieuwe realiteit.

Jij hebt de sleutel in jouw handen… Nu is het aan jou om te beslissen hoe je deze gebruikt.

Benieuwd naar wat Jakob’s eerlijkheid hem opleverde?
Houd ons dan in de gaten.

#WeesMoedig #WeesSterk #WeesEerlijk

Deixe um comentário

Login via deze sociale netwerken:

[wordpress_social_login]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *